Příprava: 40 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 50 dkg hladké mouky
- 20 dkg moučkového cukru
- 10 dkg másla
- 2 vejce
- 4 lžíce medu
- 4 lžíce mletých oříšků
- 1 lžíce rumu
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička perníkového koření
Postup receptu
- Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto
- Nenecháváme ho odpočinout, ale ihned vyválíme, těsto se tak lépe zpracovává
- Vykrájíme libovolné tvary a klademe je na vymazaný a vysypaný plech nebo plech vyložený papírem na pečení
- Teprve na plechu je necháme odpočinout do druhého dne
- Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem nebo oslazeným mlékem a upečeme
- Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody
- Perníčky necháme nejméně 2–3 dny proležet, a pak je zdobíme polevou
- Při dřívějším zdobení by nám poleva odpadávala