Pokud se při stravování řídíte paleo pravidly, potom nemusíte zoufat! Tento recept je totiž delikátní.
Nepoužívá se klasická mouka, ani tradiční cukr.
INGREDIENCE NA SUŠENKY
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1/4 hrnku kokosové mouky
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky skořice
- špetka mořské soli
- 1 lžíce čerstvé namleté kávy
- 1/2 hrnku ghí či kokosového oleje
- 1/2 hrnku kokosového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 velké vejce
INGREDIENCE NA POLEVU
- 3/4 hrnku kokosového másla
- 1/4 hrnku čistého javorového sirupu
- 3 lžíce studené kávy
- 2 lžíce mandlového mléka
POSTUP
- Ve velké misce si smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, jedlou sodu, skořici, sůl a kávu.
- Přidejte ghí a kokosový cukr. Suroviny mixujte, dokud se nevytvoří hladké těsto.
- Přidejte vejce a vanilku, a potom opět mixujte.
- Nakonec přidejte suché přísady a vypracujte těsto.
- Těsto nechejte vychladnout přes noc v lednici.
- Jakmile je těsto vychlazené, předehřejte si troubu na 180 °C.
- Vyložte si plech pečicím papírem.
- Rozválejte si těsto na plát vysoký zhruba 5 mm.
- Vykrajujte si různé tvary z těsta a cukroví dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Cukroví pečte zhruba 8 až 10 minut, a potom ho nechejte vychladnout.
- Připravte si zatím polevu, a to tak, že smícháte všechny ingredience v misce. Podle potřeby přidejte více mandlového mléka. Důležité je, aby se dala poleva dobře roztírat.
- Jakmile je cukroví vychladlé, ozdobte ho polevou.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček