Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 lžíce oleje
- 250 g anglické slaniny
- 8 vajec
- 200g plátkového aidamu
- sůl
- pepř
- špetku chilli
- čerstvou petržel na posypání
Postup receptu
- Na pánvi napřed opečeme plátky slaniny, a poté je rozprostřeme po celé délce na pánvi
- Na slaninu opatrně rozklepneme vejce tak, abychom nepoškodily žloutky
- Pánví mírně zakroužíme, aby se bílky rozlily po celé dnu
- Na mírném ohni pečeme asi 3 minuty
- Plátky sýra nakrájíme na tenčí plátky a rozložíme mezi vejce
- Žloutky osolíme, opepříme
- Pečeme, dokud se sýr neroztaví a žloutky neztuhnou
- Hemenex podáváme posypaný petrželkou