Domácí pampeliškový med s pomeranči

Domácí pampeliškový med s pomeranči
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • 250 květů z pampelišek
  • 1 litr vody
  • 1 pomeranč
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové
  • 1 kg krystalového nebo krupicového cukru

Postup receptu

  1. Květy opereme ve studené vodě, dáme je do vhodné nádoby a zalijeme studenou vodou
  2. Pomeranče dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme ke květům
  3. Současně přidáme i kyselinu citronovou
  4. Necháme do druhého dne odstát
  5. Pak povaříme asi 20 minut a přecedíme
  6. Do čistého nálevu přidáme cukr a povaříme do rozpuštění cukru a do zhoustnutí na konzistenci medu
  7. Ještě teplý med lijeme do skleniček a ihned zavíčkujeme
  8. Ukládáme v chladu
  9. Používáme do čajů, do ostatních nápojů, do pomazánek i do pečiva

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.