Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 250 květů z pampelišek
- 1 litr vody
- 1 pomeranč
- 1/2 lžičky kyseliny citronové
- 1 kg krystalového nebo krupicového cukru
Postup receptu
- Květy opereme ve studené vodě, dáme je do vhodné nádoby a zalijeme studenou vodou
- Pomeranče dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme ke květům
- Současně přidáme i kyselinu citronovou
- Necháme do druhého dne odstát
- Pak povaříme asi 20 minut a přecedíme
- Do čistého nálevu přidáme cukr a povaříme do rozpuštění cukru a do zhoustnutí na konzistenci medu
- Ještě teplý med lijeme do skleniček a ihned zavíčkujeme
- Ukládáme v chladu
- Používáme do čajů, do ostatních nápojů, do pomazánek i do pečiva