Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg vepřového bůčku bez kosti
- sůl
- mletý pepř
- 1 dl sladké smetany
- 5 dkg lískových oříšků
- 2 vejce
- 20 dkg směsi mletého masa
- 1 lžíce hrubé mouky
- sekaná petrželka.
Postup receptu
- Vykostěný a kůže zbavený bůček prořízneme napříč tak, aby nám vznikl jeden veliký plát, opatrně jej naklepeme, osolíme a naplníme nádivkou
- Mleté maso vložíme do misky, přidáme celá vejce, smetanu, sůl, mletý pepř, mouku, nasekané oříšky a zelenou petrželku nebo pažitku a dobře promícháme
- Nádivkou potřeme plát masa, srolujeme a ovážeme nití
- Na povrchu osolíme, posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a za stálého přelévání výpekem upečeme doměkka
- Krájíme slabé plátky a přeléváme je výpečenou šťávou
- Příloha: dušený špenát, bramborové knedlíky nebo noky