Příprava: 8 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 1
Ingredience
- patison
- cibule
- vajíčko
- sůl
- koření
Pro fajnšmekry:
Příloha:
Postup receptu
- Patison, pokud je mladý, stačí umýt a nakrájet na plátky cca 2 cm silné
- Starší nutno oloupat
- Dát na středně rozpálený olej na pánvičce a smažit, až zesklovatí
- Zatím nakrájet najemno cibuli
- Otočit a posypat cibulí
- Rozhrnout tak, aby tvořila hráz po obvodu plátku
- Opatrně vyklepnout vajíčko a pod pokličkou nechat tak dlouho, aby bylo na hniličko
- Pomazat hořčicí, cikánskou omáčkou
- Obměny: po otočení dát nejprve plátek šunky a potom pokračovat, vajíčko lze posypat strouhanou Nivou, plátek po otočení rovnou posypat strouhanou Nivou