Pečená husa s pomerančovou glazurou

Pečená husa s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento neobyčejný recept na pečenou husu, kterým jistě zapůsobíte na vaše strávníky díky pomerančové glazuře!

Ingredience na husu

  • 1 husa
  • 3-4 l studené vody
  • 1 hrnek soli
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mleté ​​skořice
  • 1-2 bobkového listu
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • Pár kuliček nového koření

Ingredience na glazuru

  • 1/2 hrnku pomerančového džusu
  • 1/2 hrnku pomerančové marmelády
  • 1/2 hrnku suchého bílého vína nebo šampaňského

Postup

  • Očistěte, omyjte husu a odstraňte přebytečný tuk. 
  • Umístěte ji do velkého pekáčku nebo do velké zakryté nádoby vhodné pro slaný nálev
  • V hrnci zahřejte 1 hrnek vody se solí, cukrem a kořením, dokud se sůl a cukr nerozpustí. 
  • Nechte vychladnout a přilijte do 3l studené vody.
  • Vodu nalijte husu, a je-li to nutné, přidejte další studenou vodu, abyste husu zcela zakryli. Dejte na chladné místo alespoň na dobu 24 hodin.
  • Další den vyjměte husu ze solného roztoku, a na pár místech napíchněte, aby se kůže provzdušnila.
  • Předehřejte si troubu na 200°C.
  • Husu položte do pekáče prsem dolů a pečte 20 minut. Poté husu otočte husu hrudí nahoru a pečte ještě 20 minut.
  • Mezitím si připravte glazuru. Smíchejte pomerančový džus, marmeládu a víno nebo šampaňské v kastrolu. Přiveďte k varu a poté odstavte.
  • Vyjměte husu z trouby a opatrně slijte tuk. Potřete ji glazurou a vraťte zpět do trouby.
  • Snižte teplotu na 180°C a pokračujte v pečení husy asi 30-40 minut. Každých 20 minut potírejte pomerančovou glazurou.
  • Hotová husa je když je kůrka křupavá.
Husa pečená s pomerančovou glazurou
Zdroj: dashofsavory.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.