Vynikající a jednoduchý recept, který vám během náročného pracovního týdne přijde vhod. Pečené žampiony, slaninka, bílé fazole a kuřecí maso s čerstvými bylinkami provoní vaši kuchyň a celá rodina se bude olizovat!
INGREDIENCE
- 125 g prorostlé slaniny, nakrájené
 - 6 šalotek, rozpůlených
 - 3 rozdrcené stroužky česneku
 - ¾ lžíce lístků čerstvého tymiánu
 - 3 snítky čerstvého rozmarýnu
 - ¾ lžíce olivového oleje
 - sůl a pepř dle chuti
 - 200 ml bílého vína
 - 300 g nakrájených žampionů
 - 1 konzerva bílých fazolí
 - 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí, každé prso nakrájejte na dvě části
 
POSTUP
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
 - Do zapékací mísy dejte nakrájenou slaninu, rozpůlenou šalotku, prolisovaný česnek, tymián a rozmarýn.
 - Pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
 - Vložte do trouby na 20 minut (v polovině promíchejte).
 - Vyjměte z trouby a promíchejte.
 - V tento okamžik měla být slanina trochu křupavá a šalotka začne měknout.
 - Přidejte nakrájené žampiony, bílé fazole a víno, promíchejte a vraťte na 10 minut do trouby.
 - Vyjměte z trouby, přidejte kuřecí prsa a promíchejte.
 - Vložte zpět do trouby a pečte 20 – 30 minut, dokud není kuře propečené, v polovině promíchejte.
 - Užijte si to!
 

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček