Máslová dýně má krásný tvar a barvu a je ideální jako příloha ke slavnostnímu zimnímu jídlu. Tento recept vyžaduje minimální úsilí a chutná naprosto báječně. Slaná feta skvěle doplňuje sladkou chuť dýně a vy tak připravíte lahůdku, na kterou si pochutnají všichni vaši hosté.
Co budete potřebovat
- 1 střední máslová dýně
- olivový olej
- 2 lžíce piniových oříšků
- 2 lžičky sušeného oregana
- 140 g rozdrobené fety
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- 2 lžičky nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Umyjte vnější stranu dýně a osušte.
- Dýni uprostřed (podélně) opatrně rozřízněte.
- Malou lžičkou vyškrábněte všechna semínka a dejte je stranou.
- Na řezu dýně vyryjte křížový vzor.
- Potřete dýni zvenku i zevnitř olivovým olejem a přidejte sůl, pepř a oregano.
- Pečte asi hodinu do změknutí.
- Vyjměte z trouby a vyplňte dutinu rozdrobenou fetou a několika piniovými oříšky, zbytek fety rozetřete na celou dýni.
- Pokračujte v pečení asi 10 minut.
- Vyjměte, pokapejte olivovým olejem, posypte petrželkou a podávejte.

Vyzkoušejte i naše další recepty z dýně hokkaido v 7 různých variantách. Máme pro vás lahodný koláč, domácí kompot nebo třeba vegetariánský burger, který povýší vaše jídlo na gurmánský zážitek!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček