Vegetariánský recept, který lze podávat buď jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu či předkrm. Snadno a rychle připravený pokrm si získá každého svou skutečnou jednoduchostí!
Ingredience
- 4 cibule
- 100 g žampionů
- 100 g cukety
- 80 g brambor
- 60 g mrkve
- 40 g strouhaného parmazánu
- 30 g másla
- 20 g piniových oříšků
- jalovec
- bobkový list
- petrželka
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Do hrnce s vodou dejte stonky petržele, bobkový list, bobule jalovce a kuličky černého pepře.
- Oloupejte cibule a dejte je na pařáček do hrnce s kořením a bylinkami.
- Přikryjte pokličkou a vařte v páře 7 až 8 minut.
- Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky, totéž udělejte s mrkví a cuketou.
- Očistěte houby a nakrájejte je na malé kostky.
- Když jsou cibule uvařené, propíchněte je špejlí či vidličkou abyste se ujistili, že je měkký i vnitřek, rozkrojte je napůl a opatrně lžící vyjměte vnitřní část.
- Tímto způsobem získáte asi 1 cm silné „skořápky“, které přenesete na plech vyložený pečicím papírem. Vnitřek cibule nakrájejte nadrobno.
- Nyní můžete připravit náplň. Na pánvi rozpusťte máslo a olej, přidejte brambory, mrkev a nakrájený vnitřek cibule.
- Vařte asi 8 minut na středním plameni.
- Přidejte cuketu a žampiony, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.
- Mezitím potřete „skořápky“ cibule rozpuštěným máslem.
- Když je zelenina uvařená, vypněte oheň a ochuťte ji nasekanou petrželkou.
- Vše důkladně promíchejte a naplňte cibule zeleninovou náplní.
- Nakonec plněné cibule posypejte strouhaným parmazánem pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15 až 20 minut.
- Před podáváním ozdobte opraženými piniovými oříšky.
Přizpůsobte si náplň podle svých představ použitím hrášku nebo jiné sezónní zeleniny.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček