Milujete jemné a křehké maso z trouby, takže hledáte vhodné recepty na pečené kuře?
Tento druh masa se dá použít v podstatě na cokoliv a je to i skvělá součást salátů.
Inspirujte se v našem článku a připravte si ho klasicky nebo třeba s medem či ovocem.
Naše recepty
V kuřecím masu jsou obsaženy bílkoviny s esenciálními aminokyselinami. Ty jsou nepostradatelné pro nárůst svalové hmoty, její udržení i pro celkovou obnovu tkání. Nechybí ani důležité vitamíny, zejména skupiny B, ale rovněž minerály. Z nich je dobré jmenovat fosfor, hořčík, železo, draslík, vápník a selen.
Maso je velmi lehké, dietní a obsahuje jen minimální množství tuku, který je z největší části obsažen pod kůží. Když se kůže před přípravou zbavíme, bude maso ještě zdravější. Pokud jde o úpravu masa, pak nejlepší a nejdietnější formou je vaření či dušení, případně vaření v páře.