Perníčky slazené medem a javorovým sirupem

Perníčky slazené medem a javorovým sirupem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 30

Med se do perníčků přidává běžně, nahraďte ale jinak používaný cukr javorovým sirupem. Uvidíte, že perníčky nejen osladí, ale zároveň jim dodá zajímavou chuť a vůni.

Ingredience:

  • 100 g javorového sirupu
  • 100 g medu
  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, muškátový oříšek a skořici.
  2. Přidejte všechny zbývající ingredience a míchejte, dokud nevznikne vláčné těsto.
  3. Těsto zabalte do fólie a nechte v chladničce alespoň po dobu dvou hodin nebo přes noc.
  4. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si pečicím papírem vystlané plechy.
  5. Těsto rozválejte mezi dvěma listy pečicího papíru a perníčky vykrájejte pomocí vykrajovátek.
  6. Vykrájené perníčky položte na připravené plechy a pečte 10-12 minut nebo dokud nezačnou okraje hnědnout.
Perníčky slazené medem a javorovým sirupem
zdroj: daniscookings.com

Trpí někdo z vašich blízkých cukrovkou? Upečte mu chutné dia vánoční cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.