Nemáte žádná vejce a chcete upéct něco sladkého?
Vyzkoušejte tuto francouzskou verzi perníku se zajímavým kořením, kterou ocení všichni milovníci zajímavých chutí.
Ingredience
Těsto:
- 250 g mouky
- 150 g cukru
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 250 ml mléka
- 2 polévkové lžíce medu
- šťáva z ½ citronu
- citronová nebo pomerančová kůra
Koření:
- 1 čajová lžička muškátového oříšku
- 1 čajová lžička skořice
- 1 čajová lžička zázvoru
- trocha mletého pepře (na dochucení)
- hřebíček (volitelné)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Prosejte mouku a vmíchejte do ní prášek do pečiva a cukr. Promíchejte.
- Přidejte do směsi zbytek koření a pořádně promíchejte, aby se všechny suché ingredience propojily.
- Do suché směsi nastrouhejte kůru z citronu nebo pomeranče. Ovoce pořádně omyjte. Popřípadě zakupte bio produkt, jehož kůra není napuštěna chemikáliemi.
- Následně přilijte citronovou šťávu a zamíchejte.
- Do malého hrnce dejte mléko a zahřejte ho. Nevařte. Do horkého mléka přidejte med.
- Medovo-mléčnou směs přidejte do suché směsi a energicky zamíchejte, aby se nevytvořily hrudky.
- Připravte si hluboký plech nebo jinou formu na pečení, vymažte ji máslem a vysypte moukou.
- Do formy nalejte připravené těsto a pečte 45 minut.
- Možná vás to překvapí, ale perník s medem chutná skvěle, podáváte-li jej jako přílohu k dýňové polévce. Pomazat jej můžete také fíkovým, pomerančovým nebo rybízovým džemem.

Připravte si recept na domácí zmrzlinu!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček