Zeleninové natě nemusíte vyhazovat! I z nich lze připravit skvělé pesto. Kromě mrkvové zkuste třeba petrželovou nať, listy z červené řepy nebo kapustu.
Ingredience
- 1 stroužek česneku
 - 2 lžíce citronové šťávy
 - nať ze dvou menších svazků mrkve
 - 50 g čerstvé máty
 - 60 g vlašských ořechů
 - 3 polévkové lžíce olivového oleje
 - sůl
 - pepř
 
Postup
- Mrkvovou nať dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu.
 - Vařte asi tři minuty, nať získá jasně zelenou barvu.
 - Poté sceďte a listy ihned zchlaďte pod ledovou vodou.
 - Znovu sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu a dejte nať do mixéru.
 - Přidejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte.
 - Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a citronovou šťávou.
 - Uchovávejte v lednici v uzavíratelné nádobě nebo sklenici.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček