Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 l vody
- 3/4 l octa (8%)
- 8 dkg soli
- 40 dkg pískového cukru.
Na 1 sklenici přidáváme:
- 2 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- 2 hřebíčky
- malý kousek celé skořice
- půl lžičky hořčičného semínka
- 1 bobkový list
- 1 stroužek česneku
- 2 kolečka cibule
- mrkve a petržele
- kousek kopru
- pro zvlášť ostrou chuť přidáme malou feferonku
Postup receptu
- Vodu s octem a kořením krátce povaříme
- Do vymytých sklenic narovnáme oprané okurky
- Na 1 sklenici přidáváme 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, malý kousek celé skořice, půl lžičky hořčičného semínka, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 2 kolečka cibule, mrkve a petržele, kousek kopru
- Pro zvlášť ostrou chuť můžeme přidat malou feferonku nebo jen její kousek
- Po zchladnutí nálevu jím zaléváme okurky ve sklenicích
- Sklenice uzavřeme a okurky sterilujeme 20 minut při 85 °C