Tato varianta vegetariánského fazolového tacos, lehce kořeněného kmínem a uzenou paprikou, je doplněna čerstvým guacamolem a salsou s granátovým jablkem.
Ingredience
- 1 PL rostlinného oleje
- 3 stroužky nasekaného česneku
- 3 x 400g plechovky černých fazole, odkapaných a opláchnutých
- 3 PL jablečného octa
- 1,5 PL medu
- 1,5 PL uzené papriky
- 1,5 PL mletého kmínu
- 8-12 tacos shells placky
- chipotle nebo jiná pálivá omáčka
- zakysaná smetana
Ingredience na guacamole
- 1 malý stroužek česneku
- 2 PL hrubě nasekaného koriandru
- 1 ks zelené chilli, nakrájené na plátky
- 2 avokáda, rozpůlená a rozmačkaná
- šťáva z 1 limetky
Ingredience na salsu
- 110 g granátového jablka
- 1 zelené chilli, jemně nakrájené na kostičky
- 1 malá cibule jemně nakrájená na kostičky
- hrst nasekaného čerstvého koriandru
Postup
- Na velké pánvi rozpálíte olej, přidejte česnek a smažte dozlatova.
- Přidejte fazole, jablečný ocet, med a koření spolu s 1 lžičkou nebo více soli podle chuti.
- Chvíli povařte a poté odložte stranou.
- Na guacamole rozdrťte česnek, koriandr a chilli na hrubou pastu.
- Poté rozdrťte avokádo s trochou soli, vymačkejte limetkovou šťávu a odložte stranou.
- Smíchejte ingredience na salsu v malé misce.
- Dle pokynů na obalu připravte tacos placky.
- Placky podávejte plněné fazolemi, poté nandejte guacamole, trochu salsy, pálivou omáčkou a trochou zakysané smetany.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček