Tentokrát to není tvar šneků, ale mřížek a chutnají úplně stejně skvěle. V tomto receptu můžete popustit uzdu své fantazii a chuťovým buňkám. Vyberte si variaci uzenin podle své libosti.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 plátky listového těsta (vyválené)
- 6 lžic omáčky Marinara
- 90 g strouhaného sýra
- 100 g koleček uzeniny (salám, vysočina, feferonky atd.)
Postup
- Troubu si předehřejeme na 200°C.
- Plech vyložíme pečícím papírem.
- Pracovní plochu posypeme moukou a rozložíme (rozválíme) první plát listového těsta.
- Rozválené těsto rozřízneme podélně na 3 obdélníky.
- Ty pak znovu rozřízneme, aby vzniklo 6 přibližně stejně velkých čtverců.
- Listové čtverečky položíme na plech.
- Každý čtverec potřeme 1 polívkovou lžící omáčky.
- Omáčku roztíráme až po okraje.
- Nahoru navršíme sýr a uzeninu.
- Druhý plát vyložíme na pracovní plochu.
- Rozřízneme ho opět na 3 obdélníky.
- Každý obdélník rozřízneme znovu podélně, aby nám vzniklo přibližně 12 stejně velkých proužků těsta (dohromady 36 proužků).
- Na každý čtverec položíme 6 proužků, tak aby vytvořily mřížku.
- V troubě pečeme 20 minut, dokud nejsou pizza šneci zlatohnědí.
- Když jsou upečení, necháme je na 10 minut odpočinout, než je budeme servírovat.

Dávejte na ně pozor, šneci se bohužel rychle spálí.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček