Kachna s masovou nádivkou

Kachna s masovou nádivkou
Příprava: 60 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 180 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kachna (o váze cca 2-3 kg)
  • sůl
  • pepř.

Nádivka

  • 50 dkg mletého masa (vepřové i hovězí)
  • kachní játra
  • žaludek a srdce
  • 5 lžic strouhanky
  • 1/8 l mléka
  • 2 jablka
  • 2 lžíce koňaku (nemusí být)
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Očištěnou kachnu osolíme, opepříme uvnitř i na povrchu, naplníme, sešijeme bílou nití, vložíme prsíčky dolů na pekáč, křídla zasuneme pod hřbet a pod pokličkou pečeme
  2. Při pečení poléváme šťávou a podléváme horkou vodou
  3. Tučné části propichujeme, aby pustily sádlo
  4. Asi v polovině pečení kachnu obrátíme a sádlo ze šťávy sebereme, aby se nepřipalovalo
  5. Nádivka: Kachní játra, žaludek a srdce umeleme nebo játra uškrábeme a ostatní jemně nakrájíme
  6. Strouhanku namočíme do mléka a necháme prosáknout
  7. Jablka nakrájíme na kostičky, přelijeme koňakem a krátce pod pokličkou podusíme
  8. Mleté maso promícháme s rozšlehanými vejci a s ostatní přísadami a podle potřeby zvlhčíme ještě trochu mlékem
  9. Příloha: houskový nebo bramborový knedlík, dušené bílé, kysané nebo červené zelí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.