Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
Knedlíky
- 1 kg vařených brambor
- 30 dkg hrubé mouky
- 30 dkg krupice
- 1 vejce
- sůl
Náplň
- 20 dkg vařeného uzeného masa
- 2 dkg sádla
- 1 menší cibule
- špetka mleté sladké papriky
- 1 lžíce strouhanky
Postup receptu
- Na sádle zpěníme cibulku, osmažíme na kousky nakrájené uzené maso, přidáme papriku a opékáme asi 2 minuty
- Vychladlé brambory nastrouháme najemno, smícháme s moukou, krupicí, solí a vejcem
- Vypracujeme těsto a rozválíme na 1 a 1/2 cm silný plát
- Pokrájíme ho na čtverce o velikosti 5 cm, do středu lžičkou poklademe masovou směs, pečlivě zabalíme a vaříme v osolené vodě 8 – 12 minut
- Podáváme maštěné s kysaným zelím