Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 8 zelených paprik
- 40 dkg vepřového masa
- 8 dkg rýže
- 4 dkg tuku
- 4 dkg cibule
- sůl
- mletý pepř
- 1 vejce.
Rajská omáčka
- 12 dkg rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 petržel
- 1/4 l vývaru z masa
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce kečupu
- sůl.
Postup receptu
- Papriky očistíme, maso pokrájíme na kostky a umeleme, rýži propláchneme a necháme odkapat
- Na rozpuštěném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rýži, podlijeme vodou a dusíme ji do poloměkka
- K pomletému masu přidáme vychladlou rýži, sůl, mletý pepř, vejce a všechno dobře smícháme
- Můžeme přidat i další koření podle vlastní chuti
- Papriky naplníme touto nádivkou a dáme je vařit do rajské omáčky
- Příprava omáčky: Na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli osmažíme na jedné lžíci másla, zaprášíme moukou, přidáme protlak, rozmícháme, zředíme vývarem a 10 minut mírným varem povaříme
- Pak omáčku osolíme, přidáme kečup, zbytek másla a promícháme
- Omáčku rozmixujeme, procedíme
- a dochutíme
- Příloha: houskové knedlíky