4 originální recepty na rohlíčky s náplní! Vyberte si ten svůj a pochutnejte si

Připravte své chuťové pohárky na neskutečnou jízdu s těmito recepty na plněné rohlíčky! Nejlepší kombinace těsta a náplní, zaručí, že po nich nezůstane ani drobeček!

Takže si raději připravte pořádnou zásobu, protože této dobroty nebude nikdy dost.

Zamilují si je jak velcí, tak ti nejmenší. Připravte jim na nedělní ráno překvapení v podobě křehkých domácích croissantů plněných čokoládou nebo pokud máte rádi slané verze, tak je naplňte šunkou či sýrem.

Fantazii se meze nekladou, tak se do nich pusťte!

Odkud pochází plněný rohlíček neboli rugelach?

Rugelach patří, po dlouhá staletí, mezi oblíbené židovské pečivo.

Plněné pečivo ve tvaru půlměsíce se původně vyrábělo z kynutého těsta a plnilo se ovocnými povidly, makovou náplní nebo mletými ořechy.

Dnes je rugelach nejoblíbenějším sladkým pečivem jak v americké židovské komunitě, tak v Izraeli. Ale díky „cestování“ se rugelachy na jednotlivých kontinentech velmi odlišují.

V židovské historii je mnoho příkladů, kdy pokrmy putovaly napříč zeměmi a kontinenty, přitom se měnily a chutě, a techniky výroby byly přizpůsobovány okolí. Stalo se tak i u rugelachu, který putoval z východu na západ a ze střední Evropy se dostal až do USA, přičemž byl natolik svou cestou modifikován, že se s tradičním izraelským rugelachem, shoduje jen názvem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.