Příprava: 30 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1,3 dl vody
- 1 hrnek kořenové zeleniny (cca 15 dkg)
- 1 lžíce tuku
- 1 kostka masoxu
- sůl.
Knedlíčky
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 kostka droždí
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl
- podle chuti pepř
- trochu zelené natě (pažitka
- cibulka).
Postup receptu
- Očištěnou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, osmahneme na tuku a zalijeme horkou vodou
- Přidáme masox, osolíme, čtvrt hodiny povaříme, pak do vroucí polévky zavaříme knedlíčky
- Příprava knedlíčků: Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme ji na rozpuštěném másle, přidáme rozdrobené droždí a necháme je zrůžovět
- Jakmile začne droždí vonět, odstavíme, vmícháme vejce, sůl, koření a nať a zahustíme strouhankou