Jednoduchá a výživná kuřecí polévka se spoustou zeleniny vás zaručeně zahřeje a dodá potřebné vitamíny. Navíc skvěle chutná!
INGREDIENCE
- kuřecí drůbky
- 200 g kuřecího masa bez kostí, nakrájeného na kousky velikosti sousta
- 1 l vody
- 3 – 4 lžíce granulovaného kuřecího vývaru
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 1 stroužek, drcený
- trochu sušené cibule
- 1 velká mrkev, oloupaná a nakrájená na plátky
- 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájeného, včetně listů
- 2 brambory, nakrájené na kostky
- 6 – 12 cherry rajčat
- 1/2 šálku mraženého hrášku
- ½ šálku předvařené rýže
- 2 jarní cibulky
- kapka citronové šťávy
- 3/4 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky šalvěje
- 3 snítky koriandru, nasekaného, plus něco navíc na ozdobu
POSTUP
- Droby a kuřecí maso opláchněte ve vodě a sceďte.
- Do třílitrového hrnce se silným dnem vložte prvních sedm ingrediencí a přiveďte k varu.
- Přikryjte a snižte teplotu na mírný plamen.
- Duste asi hodinu.
- Přidejte dalších jedenáct ingrediencí a znovu přiveďte k varu.
- Duste, dokud mrkev nezměkne a rýže není hotová, asi 30 minut.
- Přidejte nať z jarní cibulky a lístky koriandru.
- Promíchejte a dochuťte.
- Podávejte spolu s tortilla chipsy nebo preclíky.
Pokud milujete pokrmy z vnitřností, určitě vás budou zajímat i naše recepty na kuřecí játra. Vyzkoušejte některou z našich pochoutek!