Další tip na skvělou a zdravou večeři nebo svačinku. Díky vaření je sice příprava pracnější, ale určitě to stojí za to. Zázvor jí dodá jemně pikantní chuť, a navíc krásně zahřeje.
Co budeme potřebovat
- 7 lžic olivového oleje
- 1 hrnek žlutého půleného hrachu (namočeného předem)
- 2 hrnky vývaru nebo vody
- ½ hrnku bílého vína (nebo můžete nahradit vývarem)
- ½ lžičky soli
- 4 jarní cibulky
- 1 hrnek vody
- 3 stroužky česneku
- ¼ lžičky sušeného mletého zázvoru
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup
- Střední hrnec si předehřejte na střední teplotu, přidejte 1 lžíci olivového oleje, nakrájenou bílou a světle zelenou část jarní cibulky a česnek a restujte 2-3 minuty.
- Přidejte hrách, vývar nebo vodu, víno (nebo více vývaru) a sůl.
- Vařte asi 35-40 minut, občas míchejte (hlavně v posledních 10 minutách).
- Po uvaření dejte hrách do mixéru, přidejte 1 hrnek vody a zázvor.
- Mixujte dohladka. V případě potřeby přidejte více vody po lžících.
- Přidejte olivový olej, citronovou šťávu a promixujte.
- Je-li potřeba dochuťte solí nebo šťávou z citronu.
- Pomazánku si posypejte zelenou částí jarní cibulky, která zbyla.
- Podávejte s vaším oblíbeným pečivem.
Chcete-li podávejte posypané praženými piniovými ořechy nebo slunečnicovými semínky. Na tuto dávku budete potřebovat ¼ hrnku jedné z ingrediencí.
Nebojte se experimentovat a využijte i zbytky jídel v různých kombinacích. Ze zbytku hráškové pomazánky udělejte třeba muffiny na slano. Uvidíte, jak se po nich zapráší.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček