Velmi chutný dip z pečené cukety je povinností každé letní párty! Je skvělý také jako pesto s těstovinami či jen tak natřený na sendviči.
Ingredience
- 2 velké cukety
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- ½ citronu
- ½ svazku čerstvé bazalky
- 1 špetka hrubé mořské soli
- 1-2 lžičky veganského bazalkového pesta (volitelně)
Postup
- Umyjte cukety a nakrájejte je na 1 cm kousky.
- Rozlisujte česnek.
- Umyjte bazalku a odšťavněte citron.
- Na velké pánvi nebo v hrnci zahřejte trochu olivového oleje.
- Když je horký, přidejte cuketu a česnek.
- Restujte na středně vysokém ohni do zlatova.
- Snižte na střední teplotu, až bude zelenina zlatavá, ale ještě ne úplně měkká.
- To by mělo trvat cca 10 až 15 minut.
- Přidejte hotové cukety do mixéru spolu s bazalkou, citronovou šťávou a solí.
- Volitelně přidejte 1 nebo 2 čajové lžičky veganského bazalkového pesta pro intenzivnější bazalkovou chuť.
- Možná budete muset přidat trochu vody kvůli správné konzistenci pomazánky.
- Nechte vychladnout a podávejte jako dip nebo pomazánku, případně jako cuketové pesto s těstovinami.

Podívejte se na inspiraci pro vaše zdravé obědy či večeře v podobě receptů na zapékanou cuketu 7x jinak. Ať už ji připravíte klasicky se sýrem, mletým masem či zeleninou, výsledkem vždy bude naprostá pochoutka.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček