Hledáte tip na super večeři nebo svačinku? Na hummus nebo pomazánku lze taktéž využít řapíkatý celer. Recepty jsou navíc rostlinné, takže se hodí i pro vegany. Stačí si k tomu dát nějaký dobrý kousek pečiva nebo zeleniny.
Ingredience:
- 1 hrnek řapíkatého celeru nakrájeného na 1 cm dlouhé plátky
- 5 lžic olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek uvařené cizrny (nebo konzervované)
- ⅓ hrnku sezamové pasty tahini
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička soli
- pepř
- 1 lžička petrželky
Postup:
- Celer dejte na plech a pokapejte jej 2 lžícemi olivového oleje.
- Na plech přidejte (někde bokem) česnek.
- Pečte na 175°C v předehřáté troubě asi 45 minut.
- Mezitím si rozmixujte cizrnu, pak k ní přidejte ještě horký upečený celer, česnek a rozmixujte.
- Přidejte pastu tahini, citronovou šťávu, sůl a pepř a mixujte do hladka zhruba 4 minuty.
- Nakonec přidejte zbývající 3 lžíce olivového oleje, petrželku a promíchejte.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček