Jste milovníci pomazánek? A navíc těch, které prospívají lidskému zdraví?
Tresčí játra obsahují omega-3 mastné kyseliny a vitamíny D a A. Tato lehounká a nadýchaná pomazánka tedy není jen chuťově výborná, ale je také opravdu zdravá.
Ingredience
- 1 plechovka uzených šprotů v olivovém oleji
- 1 konzerva tresčích jater ve vlastním oleji
- 1 šalotka (nasekaná nadrobno)
- 1 stroužek česneku (nasekaný najemno)
- 1 polévková lžíce suchého bílého vína
- ½ polévkové lžíce citronové kůry (jemně nastrouhané)
- sušené oregano
- černý pepř
- pažitka (na ozdobu)
- čerstvá nakrájená zelenina
- celozrnné pečivo
- sýr
K podávání
Postup
- Na malé pánvi orestujte šalotku s česnekem a lžící olivového oleje ze šprotů. Potrvá to méně než 10 minut.
- Suché ústřice, játra z tresky i s olejem, šalotkou, vínem, citronovou kůrou a oreganem smíchejte v kuchyňském robotu.
- Připravenou paštiku vložte do zapékací misky a přikryjte potravinovou fólií. Vložte do chladničky a nechte ji tam přes noc, aby ztuhla.
- Až budete chtít paštiku podávat, ozdobte ji pažitkou a černým pepřem.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček