Luxusní recepty na pomazánky ze sušených rajčat 7x jinak. Ochutnejte je všechny!

Chystáte party a nevíte, co připravit za občerstvení?

Pak vyzkoušejte naše recepty na pomazánky ze sušených rajčat v 7 různých variantách.

Vaše hosty jimi určitě překvapíte a navíc si pochutnají!

Udělejte jim dip s ančovičkami, javorovým sirupem nebo slaninou.

Podívejte se i na naše rozmanité recepty na pórkovou pomazánku. Je jednoduchá, zdravá a pochutnávat si na ní můžete k snídani, svačině, obědu i večeři!

Jak na domácí sušená rajčata?

Snadno si sušená rajčata připravíte i v troubě a můžete si je hravě přizpůsobit svým chuťovým buňkám. Připravte si je z vašich preferovaných druhů rajčat, přidejte česnek či oblíbené koření. Domácí sušená rajčata jsou také levnější než malé předražené sklenice prodávané v obchodech a navíc jsou neuvěřitelně chutné, obzvlášť, když si je uděláte ze šťavnatých zralých rajčat na vrcholu sezóny. Pokud dáte čerstvě sušená rajčata do mrazáku, vydrží tam až 3 měsíce! Tak pojďme na to.

Ingredience

  • 500 g rajčat (například cherry rajčata)   
  • jemná mořská sůl

Postup                                       

  1. Zahřejte troubu na 120 ° C.
  2. Vyložte velký plech pečícím papírem.
  3. Nakrájejte rajčata na poloviny podélně.
  4. Položte je řezem stranou na plech a posolte.
  5. Pečte 2,5 až 3,5 hodiny, nebo dokud rajčata nevyschnou a dávejte pozor, aby se nespálila.
  6. Vyjměte z trouby.
  7. Ihned podávejte.
  8. Nebo uložte sušená rajčata do sklenice a naplňte olivovým olejem tak, aby byla rajčata celá zakrytá.
  9. Přidejte jakékoli požadované koření (například stroužek česneku a / nebo bylinky), poté přikryjte a vložte do chladničky až na 2 týdny.

A jak se vám recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.