Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg pórku
- 50 dkg brambor
- 15 dkg vařeného uzeného bůčku
- 2 vejce
- 1/4 l mléka
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce strouhanky
- pepř
- sůl
Postup receptu
- Bílé části pórku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a zchladlé nakrájíme na kousky
- Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky
- Do sádlem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky skládáme ve vrstvách střídavě brambory, pórek, uzené maso nakrájené na kostičky
- Každou vrstvu osolíme a opepříme
- Poslední vrstvou budou brambory
- Asi 10 minut zapečeme v troubě, pak zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci, posypeme osmaženou strouhankou a dopečeme
- Příloha: zeleninový salát