Pórková polévka

Pórková polévka

Pórek je skvělým zdrojem vitaminu A, C a K a řady minerálů včetně železa. V našem jídelníčku se ale příliš často nevyskytuje. Změňte to díky pórkové polévce. Je rychlá, jednoduchá a výborná.

INGREDIENCE

  • 2 lžíce másla
  • 2 střední nakrájené pórky, pouze bílé a světle zelené části
  • 2 střední oloupané a nakrájené  brambory
  • 1 cibule
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého bílého pepře
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 1 kelímek (200 ml) 12% smetany na vaření
  • 2 lžíce  jemně nasekané čerstvé pažitky

POSTUP

  1. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a orestujte
  2. Až cibule zesklovatí přidejte nakrájený pórek, lehce osmahněte
  3. Zalijte kuřecím vývarem a přidejte brambory nakrájené na kostky
  4. Osolte a opepřete
  5. Vařte na mírném plameni asi 20 minut do změknutí brambor.
  6. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  7. Přidejte smetanu na vaření a několik minut provařte.
  8. Dochuťte dle potřeby solí a pepřem.
  9. Před podáváním ozdobte pažitkou.
Porková krémová polévka
Zdroj: www.dishingdelish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.