Receptů na holandský řízek je na světě už od jeho “stvoření” spousta. Který z nich je ale ten pravý? Tento odpovídá původní receptuře.
INGREDIENCE
- 1 kg vepřového bůčku
- 1 velké vejce
- 125 g mléka
- 250 g sýru eidam
- pepř
- sůl
- petrželka
Na obalení:
- 2 velká vejce
- 125 g strouhanky
- 125 g hladké mouky
- 125 g mléka
- olej na smažení
POSTUP
- Bůček si umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
- Následně si jej nameleme, osolíme jej, opepříme, přidáme k němu nasekanou petrželku, nahrubo nastrouhaný sýr a mléko smíchané s vejcem.
- Těsto vypracujeme a dáme alespoň na hodinu odležet do lednice.
- Pak tvarujeme řízečky, které postupně obalujeme v mouce, osolených vejcích s mlékem a strouhance.
- Smažíme na rozpáleném oleji z každé strany zhruba 6-8 minut.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček