Tvarově velmi originální cukroví, ve kterém je tradiční chuť sněhového pečiva ozvláštněna nejen ořechy, ale také lahodným krémem.
Ingredience:
- 4 bílky
- 1 šálek cukru krupice
- 1 šálek mletých lískových nebo vlašských ořechů
- špetka soli
- 1/4 šálku nasekaných lískových oříšků na obalení
- čokoládová poleva
Krém
- 3 žloutky
- 2 PL moučkového cukru
- 1 a 1/2 PL hladké mouky
- 1/4 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
- 3/4 šálku mléka
- 8 PL másla
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup:
- Předehřejte si troubu na 100°C a plech vyložte pečicím papírem.
- Z bílků šlehejte pomocí ručního šlehače hustý sníh.
- V průběhu šlehání postupně po lžících přidávejte cukr a nakonec přidejte špetku soli.
- Do hustého sněhu poté opatrně lžící přimíchejte mleté ořechy.
- Hotovou směs vložte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou.
- Na připravený plech vytlačujte postupně sněhové cukroví a následně sušte v troubě přibližně 90-100 minut.
- Nechte sněhové cukroví vychladnout a v mezidobě si připravte krém.
- Vyšlehejte do hladka žloutky, cukr a vanilkový extrakt.
- Poté přidejte mouku a opět šlehejte dohladka.
- Zahřejte mléko a po troškách ho přidávejte do žloutkové směsi, po každém přidání důkladně prošlehejte.
- Do vzniklé směsi na závěr zašlehejte také kondenzované mléko.
- Poté směs přelijte do hrnce a za stálého míchání povařte po dobu přibližně dvou minut.
- Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- V mezidobě si vyšlehejte máslo a poté do něj zašlehejte i vychladlou směs.
- Následně k sobě vždy dvě pusinky slepte pomocí krému.
- Odkrytou část krému poté obalte v nasekaných oříšcích a vršky ozdobte čokoládovou polevou.

Skvělým pomocníkem nejen pro přípravu sněhového cukroví je kvalitní šlehač. Pokud nevíte, jak si elektrický ruční šlehač vybrat, navštivte náš velký srovnávací test.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček