Rajčatová pomazánka s vejci

Rajčatová pomazánka s vejci
Příprava: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 6 rajčat
  • 1 cibule
  • zelené natě (celerová natě, zelená petrželka)
  • 15 dkg měkkého tvarohu
  • 2 vařená vejce
  • 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Rajčata spaříme v horké vodě a sloupneme
  2. Oloupaná rajčata jemně nakrájíme a smícháme s jemně nakrájenou cibulí a sekanou zelenou natí
  3. Z vajec vyloupneme žloutky a utřeme je s máslem, tvarohem a lžičkou hořčice
  4. Bílky posekáme a buď s nimi zdobíme potřené pečivo nebo je zamícháme také do pomazánky
  5. Přidáme k rajčatové směsi, osolíme a opepříme
  6. Pomazánku mažeme na chléb nebo jiné pečivo

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.