Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 plátky kuřecího masa
- 1 rajský protlak
- 2 dl kečupu
- 1 lžíce cukru
- sůl
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky celého pepře
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce másla nebo oleje
- 3/4 l masového vývaru nebo vývaru z masoxu
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 dl mléka
Postup receptu
- Plátky masa opečeme v hrnci na másle z obou stran a po opečení je zalijeme rajským protlakem a kečupem
- Přidáme lžíci cukru, lžičku soli, koření a vývar
- Zvolna dusíme asi 30 minut, až je maso měkké
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku
- Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme připravenou jíškou
- Jíšku provaříme asi 15 minut a přidáme mléko na zjemnění
- Vložíme maso a necháme je prohřát
- Příloha: jemné knedlíky, noky, těstoviny