Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 větší plechovka konzervovaných rajčat
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1-2 lžičky vegety (nebo jiné kořenící směsi)
- sůl
- pepř
- cukr čerstvá bazalka.
Postup receptu
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, Na oleji ji osmahneme a přidáme k ni nasekané stroužky česneku
- Cibuli s česnekem zalijeme konzervovanými rajčaty a podle potřeby ochutíme solí, pepřem, vegetou a zvolna dusíme, až omáčka zhoustne
- Pak ji rozmixujeme dohladka (není to nutné) Přidáme nakrájenou čerstvou bazalku a omáčku podle potřeby dochutíme solí a cukrem
- Hodí se k masovým kuličkám, sekané, plněným paprikám nebo k těstovinám posypaným sýrem
- Přílohy: těstoviny, rýže