Jaké další má vlastně řapíkatý celer využití v kuchyni? Pokud se váš repertoár večeří nebo snídaní zdá být chudý, posilněte jej tímto lahodným receptem. Její využití se nevylučuje ani v podobě svačinky.
Ingredience:
- 4 řapíkaté celery
- 5 lžic olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek vařené cizrny (nebo sterilované)
- ⅓ hrnku tahini (sezamová pasta)
- 2 lžíce limetkové nebo citronové šťávy
- 1 lžička soli
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup:
- Celery si umyjte, osušte, nakrájejte asi na 1 cm dlouhé plátky a dejte na pečicí plech spolu se stroužky česneku.
- Potřete je 2 lžícemi olivového oleje.
- Dejte péct na 175°C po dobu 45 minut.
- Cizrnu si uvařte dle návodu, pokud máte sterilovanou, dejte ji rozmixovat (bez šťávy) do mixéru.
- Poté přidejte ještě horký celer a ostatní zeleninu, rozmixujte.
- Přidejte tahini, citronovou nebo limetkovou šťávu, sůl a mixujte asi 3-4 minuty do hladka.
- Jakmile je hotovo, můžete hotový hummus přemístit do misky, vmíchat 3 lžíce olivového oleje a nasekanou petrželku.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček