Rebarborový džem je skvělým doplňkem, pokud připravujete sladkou snídani. Namažte si ho na křupavý toast nebo ho přidejte k domácí granole!
Co budeme potřebovat
- 1 kg rebarbory
- 1/2 kg cukru
- citronová šťáva
- skořice
- pektin
Postup
- Oloupanou a nakrájenou rebarboru podusíme v troše vody, přidáme cukr.
- Povaříme do husté konzistence.
- Pokud přidáváme další ovoce, povaříme je s rebarborou.
- Dochutíme citronovou šťávou, můžeme přidat i trochu skořice.
- Potom přidáme buď trochu konzervačního prostředku, nebo džem.
- 15 minut sterilujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Marmeládu připravujeme buď ze samotné rebarbory, nebo mu můžeme dodat ještě lepší chuť přidáním jiného druhu ovoce. Osvědčený je ananas, pomeranče, borůvky, jahody nebo banány.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček