Holandský mletý řízek se sýrem

Holandský mletý řízek se sýrem
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Holandský řízek nejlépe chutná v podání mletého vepřového masa. Nejlepší je vybírat prorostlejší kousky vepře, řízečky tak budou šťavnatější. 

INGREDIENCE

  • 300 g vepřového boku
  • 300 g vepřové plece
  • 15 g soli
  • 50 ml mléka
  • 1 vejce
  • 150 g sýru goudy nebo eidamu

Na obalení: 

  • 250 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 100 g strouhanky
  • olej na smažení

POSTUP

  • Obě masa si umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. 
  • Maso pak nameleme, osolíme, opepříme, přidáme mléko, vejce a smícháme. 
  • Přidáme také nahrubo nastrouhaný sýr, opět zamícháme a maso si na noc (nebo alespoň na 2 hodiny) uložíme do lednice.
  • Vejce si smícháme s mlékem, solí a moukou. 
  • Do druhé misky si dáme strouhanku.
  • Z masové směsi tvarujeme řízky, které obalujeme ve směsi mléka, mouky a vejce a následně obalujeme ve strouhance. 
  • Smažíme na rozpáleném oleji asi 6-8 minut z každé strany.
Mleté řízky se sýrem.
zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.