Upečte si klasický a všem známý sametový dort Red Velvet s mascarpone. Zvládne ho jistě každý a odměnou vám bude chuťový požitek.
Ingredience na korpus
- 270 g hladké mouky
- 220 g krupicového cukru
- 2 ks vajec (pokojové teploty)
- 120 g másla (změklého)
- 225 ml podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 1 lžička bílého octa (vinného)
- špetka soli
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička potravinářského barviva (červené)
Ingredience na náplň
- 500 g mascarpone
- 500 g creme fraiche (příp. zakysané smetany)
- 4 lžíce moučkového cukru
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 170°C. Vymažte dortovou formu máslem a vysypte kakaovým práškem.
- V míse rozmíchejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým extraktem. Míchejte asi 5 minut, aby jste dosáhli pěnové konzistence.
- Do pěny poté vyklepněte vajíčka (pokojové teploty) a postupně rozmíchávejte.
- V jiné míse smíchejte mouku s kakaem, sodou a vše promíchejte pomocí metličky.
- V další misce smíchejte podmáslí s potravinářským barvivem a octem do řídké kaše.
- Třetinu moučné směsi přidejte do utřeného másla s vajíčkama a poté přilijte obarvenou směs. Poté postupně zapracujte zbytek moučné červené směsi. Měli byste získat ani řídké, ale ani husté těsto.
- Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a dejte péct na 35-40 minut, dokud není povrch rovnoměrně vystouplý a na dotyk pružný. Nechejte ještě 5 minut dojít v pootevřené troubě, poté vyndejte a nechte na mřížce zcela vychladnout.
- Vychladlý korpus rozkrojte na dvě části. Odřezky si schovejte. Nadrobíte je a ozdobíte jimi dort nakonci.
- Krém připravíte smícháním mascarpone, moučkového cukru a creme fraiche.
- Krém natřete nejdříve na spodní patro (nešetřete jím), poté přiklopíte patro horní, potřete krémem a to samé boky dortu. Nakonec povrch dortu posypete rozdrobenými odřezky korpusu. A máte hotovo.

Vyzkoušejte další naše skvělé recepty na hrníčkové buchty pečené na plechu!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček
Dobrý den. Všechny dorty vypadají báječně. Chtěla bych vědět,jaký průměr dortové formy mám používat. Děkuji, s pozdravem.H.Überlackerová
Dobrý den,
zvolil bych větší průměry formy mezi 22 – 26 cm. 🙂 Snad se vám povede!