Tento salát je naprosto luxusní a přitom strašně jednoduchý na přípravu. Kouzlo mu dodává servírování celých ředkviček včetně jejich zelené části, která je ještě zdravější než jejich podzemní část. Užijte si to!
Ingredience:
- 12 ředkviček
 - 4 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
 - 1 snítka nasekaných listů máty plus další listy k servírování
 - 1/2 svazku kopru, nasekaného a navíc k podávání
 - 2 lžíce extra panenského olivového oleje
 - šťáva a jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
 - 100 g čerstvého ovčího nebo kozího tvarohu
 
Postup
- Ředkvičky omyjte a ze zelených svršků odstraňte všechny zvadlé listy.
 - Polovinu ředkviček nakrájejte na tenké plátky, vrchní zelené části nechte celé a dejte je stranou.
 - Do misky dejte plátky ředkvičky, jarní cibulku, mátu a kopr.
 - Přidejte 1 polévkovou lžíci oleje, polovinu citronové šťávy a čtvrtinu kůry a promíchejte.
 - Zbylé ředkvičky rozkrojte podélně na poloviny (snažte se, aby jejich listy zůstaly přichycené ke každé polovině).
 - Nandejte lžíci tvarohu na každý servírovací talířek.
 - K tvarohu přidejte půlky ředkviček se zelenými částmi a zbylé zelené části rozházejte na aranžovaný talíř.
 - Zakápněte zbývající citronovou šťávou, citronovou kůrou a 1 lžící oleje.
 - Posypte koprem a mátou a servírujte.
 

Inspirujte se také našimi recepty na lahodná a zdravá okurková smoothie, která si určitě nepřipravíte pouze jednou!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček