Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 80 dkg hovězí roštěné
- olej
- 3 menší cibule
- 1 l vývaru z hovězího bujónu
- 3 lžíce mouky
- 5 lžic plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- kmín
Postup receptu
- Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky (1cm) a mírně naklepeme
- Osolíme, opepříme a pomažeme každý kousek hořčicí (pouze z vrchní části)
- Na oleji zpěníme cibulku, přidáme lžičku kmínu, vložíme maso hořčicí navrch, zprudka opečeme, maso otočíme a opečeme i ze strany, kde jsme natřeli hořčici
- Zalijeme částí vývaru a dusíme asi 40 minut za stálého podlévání vývarem
- Měkké maso vyndáme a do výpeku přilijeme zbytek vývaru
- Přivedeme k varu
- V 1 dl vody rozmícháme mouku a za stálého míchání zahustíme
- Maso vložíme zpět do omáčky a vaříme ještě 5 minut