Ryba zapečená v jogurtu

Ryba zapečená v jogurtu
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50-60 dkg rybího masa (filé, pangasius, kapr)
  • 2 lžíce másla
  • 2 jablka
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 dl bílého jogurtu
  • 1 lžíce Solamylu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička koření na ryby
  • petrželka
  • sůl.

Postup receptu

  1. Rybu naporcujeme, zakápneme citronovou šťávou a necháme krátce odležet
  2. Pak ji po obou stranách opečeme na másle
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na plátky
  4. Do pekáčku vymazaného máslem narovnáme opečené filé, které osolíme a posypeme kořením na ryby a nakonec zasypeme zeleninou
  5. Zalijeme jogurtem rozšlehaným se Solamylem a solí a posypeme petrželkou
  6. Pod pokličkou dusíme v troubě asi 20 minut, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova
  7. Příloha: vařené brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.