Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 kg rybího masa
- 3 lžíce krupice (dětské)
- 1 lžíce oleje
- 5 lžic strouhanky
- sůl
- 1/2 lžičky pepře
- špetka muškátového květu
- majoránka (možno i jiné koření dle chuti)
Postup receptu
- Ryby vykucháme, odstraníme šupiny a hlavu, uvaříme na pařáku do měkka
- Potom vykostíme pouze páteř a velké dlouhé kosti
- Umeleme (možno přidat k mletí cibuli a česnek)
- Pak k mletému masu přidáme všechny přísady a pořádně prohněteme
- Tvoříme malé kuličky a rozplácneme na placičku
- Ve fritéze opečeme do zlatova (neobalujeme ve strouhance)
- Naházíme do sklenic, proložíme cibulí, možno i feferonku atd. a zalijeme horkým
nálevem (DEKO + 40 cukerinů)
- Uzavřeme sklenice a necháme asi 5 dní uležet