V hlavní roli recepty na rebarborové moučníky!
Jestli jste fandou sladko kyselé kombinace, tak potom musíte vyzkoušet úplně všechny varianty, které jsme pro vás připravili!
Ale nesmíte zahálet, sklízí se pouze v měsících květnu a červnu.
Naše recepty
Jak vybrat rebarboru?
Čerstvou rebarboru můžete najít je tato zelenina v sezóně, což je obvykle od dubna do června.
Při výběru rebarbory hledejte stonky, které jsou pevné a křupavé. Vyhněte se těm, které jsou ochablé nebo mají skvrny.
Hledejte ty s malými listy, které značí mladší rostlinu, ale před vařením nebo konzumací listy nezapomeňte odstranit.
Neřežte stonky, dokud nebudete připraveni rebarboru použít, jinak by zelenina mohla vyschnout.
Pokud si chcete rebarboru uchovat pro pozdější použití, nakrájejte ji a uložte do mrazáku.
Je dobré mít na paměti, že konzumaci i malého množství rebarbory by se měly vyhnout těhotné ženy a není vhodná ani pro ty, kteří trpí revmatismem nebo je trápí dna.
Rebarboru můžete jíst mnoha různými způsoby, včetně syrové, rozmixované do smoothie nebo vařenou jako rebarborový džem. Mezi další způsoby, jak si vychutnat zeleninu, patří:
- Koláče jako najdete v těchto receptech na sladkou rebarboru
- Výroba rebarborové zmrzliny
- Přidání rebarbory do čerstvých šťáv nebo naší domácí kombuchy
- Do omáček k masu nebo drůbeži
- Opéct rebarboru s medem a přidat jí do salátu