Příprava: 35 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 25 dkg hladké mouky
- 25 dkg másla
- 2 žloutky
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce acidofilního mléka
Bílkový sníh:
- 3 bílky
- 15 dkg krupicového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
Postup receptu
- Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme v chladu 2 hodiny uležet
- Tence vyválíme a nakrájíme na proužky 20 x 2,5 cm
- Namotáme na kovové trubičky, konce dobře spojíme
- Pečeme nejdříve asi 7 minut při 200 °C, dopékáme 5–8 minut při 180 °C
- Plníme bílkovým sněhem – vyšleháme ve vodní lázni 3 bílky, 15 dkg krupicového cukru a trochu citronové šťávy