Zůstala-li nám dušená rýže nebo rýžová kaše, můžeme z ní jednoduše připravit rýžové lívanečky na sladko.
Co budeme potřebovat
- 350 g vařené rýže (chlazené)
- 1 velké vejce
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ½ lžičky skořice
- ¼ lžičky soli
- 1 lžíce oleje
Postup
- Smíchejte zbylou rýži, vejce, vanilku, skořici a sůl v misce.
- Přidejte ½ lžíce oleje na vaření do velké nepřilnavé pánve.
- Přidejte část rýžové směsi na rozpálenou pánev.
- Pomocí stěrky stlačte hromadu rýže dolů, by vznikla placička.
- Lívance opékejte několik minut z každé strany, dokud zvenku křupavé.
- Po uvaření prvních tří palačinek přidejte na pánev druhou ½ polévkové lžíce oleje a stejným způsobem opečte druhou dávku.
Tyto rýžové lívanečky si můžete rovněž připravit na ekologické pánvičce Woll. Mrkněte na naši recenzi.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček