Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 L mléka
- 50 g másla
- 50 g cukru
- 200 rýže
- 60 g másla
- 80 g cukru
- 3 žloutky
- ze 3 bílků sníh
- 3 jablka.
Postup receptu
- Do vařícího mléka dáme cukr, máslo a rýži a vaříme do měkka
- Kaši necháme vychladnout
- Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme vychladlou rýžovou kaši a z bílků tuhý sníh
- Při zamíchávání můžeme přisypat hrst oříšků
- Nákypovou formu vymažeme tukem, naplníme polovinu nákypu, poklademe pokrájenýmmi jablky, přikryjeme druhou polovinou hmoty a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu