Sádlové důlkové cukroví s kakaem je oblíbenou klasikou a to nejen na Vánoce. Těsto je díky sádlu velice vláčné a s náplní si můžete vyhrát dle fantazie. Co byste do sádlového cukroví dali vy?
INGREDIENCE
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru moučka
- 170 g sádla
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 3 lžíce kakaa
- linecká marmeláda (nebo jakákoliv jiná, kterou máte rádi)
Postup:
- Mouku smíchejte s cukrem, mletými ořechy a kakaem.
- Poté přidejte sádlo a vypracujte těsto.
- Pokud by byla směs moc sypká, přidejte více sádla.
- Těsto dejte do lednice alespoň na 2 hodiny odstát.
- Vyndejte těsto z lednice a tvořte z něj v dlaních kuličky zhruba o průměru 2 cm.
- Do kuliček udělejte důlky a naplňte je marmeládou.
- Takto připravené je vložte na plech s pečícím papírem a dejte péct na 160 °C zhruba po dobu 10 minut.
Máme pro vás i výborné recepty na vánoční cukroví z hrnku 5x jinak. Inspirujte se!