Tento zdravý ředkvičkový salát s natvrdo uvařeným vejcem a krémovým dresinkem je ideální pro ty, kteří hledají nízkosacharidové, keto a bezlepkové jídlo. Může být podáván jako příloha, ale dostatečně zasytí i jako samostatný pokrm.
Ingredience:
Na salát:
- 2 celá vejce
 - 1 svazek ředkviček (6–8 středních ředkviček), nakrájených na tenké plátky
 - 1/2 šálku nakrájené jarní cibulky
 
Na dresink:
- 1 polévková lžíce majonézy
 - 1 lžíce crème fraîche, zakysané smetany nebo jogurtu (lze vynechat)
 - 1/2 lžičky hrubozrnné hořčice
 - 1 lžíce citronové šťávy
 - 1/2 lžičky mořské soli
 - špetka pepře
 - několik malých salátových listů
 
Postup
- Vejce vařte ve vroucí vodě 8–10 minut.
 - Opláchněte několik minut pod studenou vodou a oloupejte.
 - Vejce rozkrojte na poloviny a oddělte bílky od žloutků.
 - Žloutek rozdrobte a bílky nakrájejte na kostičky.
 - Na zálivku smíchejte majonézu, crème fraîche, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
 - Namažte část dresinku na dno velkého servírovacího talíře.
 - Poklaďte silnou vrstvou ředkviček a posypte jarní cibulkou, na kostičky nakrájenými bílky a žloutkem.
 - Pokapejte polévkovou lžící zálivky a ozdobte několika listy salátu.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček