Salát z červené řepy

Salát z červené řepy
Příprava: 15 minut Počet porcí: 1

Sladký salát z červené řepy a jablek, ke kterému se skvěle hodí například opečená bageta, potřená bylinkovým máslem a česnekem.

Ingredience

Na salát:

  • 1 červená řepa
  • citronová šťáva
  • jablko
  • cibule

Na zálivku:

  • 1 velký jogurt
  • troška nastrouhaného křenu
  • troška pažitky
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce octa
  • troška medu na oslazení
  • sůl
  • pepř
  • půl lžičky mletého kmínu

Postup

  1. Řepu důkladně očistěte a omyjte. 
  2. Nakrájejte či nastrouhejte na menší kostky.
  3. Ihned pokapejte citrónem, aby řepa neztratila barvu.
  4. Jablko nastrouhejte na hrubo nebo nakrájejte na kostičky a na malé kostičky taky nakrájejte cibuli a smíchejte dohromady.
  5. Do bílého jogurtu dejte nasekanou pažitku, pepř, sůl, kmín, med, křen, hořčici, ocet a vše dobře promíchejte.
  6. Tím vznikne zálivka.
  7. Tu vmíchejte do řepy a nechte zhruba 30 minut odstát v lednici.
Červená řepa a jablka promíchaná s dresinkem, servírovaná v hlubokém talířku s vedle položenou lžící.
www.cooking.nytimes.com

Inspirujte se i dalšími recepty na zdravé, svěží a výživné celerové saláty! Podívejte se na osm nejoblíbenějších variant a najděte si svého favorita.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.